Bir İmza Bırak Gökyüzüne

Geceyi bir kâğıt gibi al önüne, yıldızlar mürekkebin, ay kalemin olsun. Dök içinde ne varsa kelimelerle gökyüzüne, ağır mı geldi yazdıkların? Bırak dökülsünler bulutlardan aşağı, belki de ıslanır senin kelimelerinle sokaklar. Yağmur olarak inen cümlelerin arasında tüm caddelerde özgürce aksın ruhun. Titrek sokak lambasının altında yırtık paltosuyla keman çalan gizemli adamın ağlayan melodileri akan kelimelerin ile ıslansın. Notalar dans etsin cümlelerle. Sessiz ayakların dolaştığı sokaklarda akarken sıcak ışıkların yandığı evlerdeki huzur içine işlesin ve can versin ruhuna yeniden.

Kalbini kanatan o derin acının camına hızlıca çarpsın cümlelerin ve onu derin uykusundan uyandırsın tüm sözler. Bir anda irkilerek yatağından kalktığında camda senin yansımanı görsün, hayal mi gerçek mi ayırt edemeden yokluğun derin sızısını yüreğinde hissetsin. Keman sesi kulaklarından kalbine doğru kanatarak insin. Sonra birden kulaklarına sesin gelsin, söylenmesi gereken ama asla söylenemeyen, suskunluğun imza olduğu o son bakış ve sonsuza kadar gidiş bütün hepsi konuşulsun gökyüzünde. Kızgınsan gök gürültüsü tüm şehri inletsin, şimşekler çaksın her bağırmanda, sonra bir sağanak gibi yağdır tüm birikmişleri. Yarım kalmışlıklar son bulsun tüm sözlerin sonunda, içindeki özlem büyüyerek yangın yeri olsun en kuytu alanlarında, seni aramak, seni bulmak için sokaklarda ıslansın, yüzüne her vuran damlada yağmur tanıdık gelsin ve senden bir parça daha eksilsin onun ruhundan. Tüm bu eksilmeler acıtmaya başlasın bütün hücrelerini. Kafasını gökyüzüne kaldırdığı zaman anlasın kayan bir yıldız ile her şeyin sonsuza kadar tükenip yok olduğunu.

O sokaklarda yokluğunun verdiği efkâr ile yolunu kaybetmeye başladığı zaman, sen yolunu hazırlayarak ak denizlerin en kuytu kalbine, sakin ama öfkeli, mutlu ama umutsuz, dengeli ve sükûnetli derin derin karış enginlere. Yakamoz ile buluş sarmala kendini o güzel ışıltıyla. Sakin bir şekilde yol alırken sen yeni hayatında gökyüzünde yeni bir sayfa aç tüm yaşanacaklara bu sefer en baştan al tüm hikâyeyi, kalem senin elinde sen yaz bu sefer gecenin tüm güzelliklerini. Bir imza bırak gökyüzüne.

Yorum bırakın